Četiri utakmice 15. kola fudbalske Premijer lige: Sloboda i Tuzla City u gradskom derbiju na Tušnju

Danas su na rasporedu četiri susreta BH Telecom Premijer Lige BiH u fudbalu. Na stadionu Tušanj u Tuzli sastaju se gradski rivali, Sloboda i Tuzla City.

Gradski derbi za Slobodu i Tuzla City dolazi u nezgodnom trenutku nakon niza loših rezultata u domaćem prvenstvu. Obje ekipe će zbog toga u drugom međusobnom ligaškom duelu pokušati da izbjegnu novi neuspjeh.

“Sloboda ima tri poraza u nizu, a mi dva, i potreba za bodovima se pojačala. Domaćin je u dobroj formi, ali u rezultatskoj krizi. U prvom dijelu prvenstva oni su nošeni navijačima slavili 1:0 i to im je bila prekretnica. Mi sada imamo opciju “moranja” i sve ćemo učiniti da odigramo što bolje i da ostvarimo povoljan rezultat”, kazao je šef stručnog štaba Tuzla Cityja Slobodan Starčević.

Sloboda nije pobijedila u zadnje četiri utakmice, u kojima je uzela samo bod Željezničaru (0:0), a pri tome nisu postigli nijedan gol.

Tuzla City također ne zna za pobjedu u posljednja tri kola, u kojima su dali jedan, a primili šest golova, osvojivši samo jedan bod protiv Širokog Brijega.

Sloboda je trenutno šesta na tabeli sa 18 bodova, koliko imaju i Radnik Bijeljina i Čelik, dok je Tuzla City u opasnoj zoni na desetom mjestu sa 12 bodova.

Utakmica Sloboda – Tuzla City igra se na stadionu Tušanj u Tuzli, a prijenos možete pratiti na BHT1 od 16:15 sati.

U ostalim mečevima današnjeg programa Mladost će u Doboj Kaknju ugostiti Krupu, Radnik iz Bijeljine je domaćin Širokom Brijegu, a u Mostaru će snage odmjeriti stari rivali Zrinjski i Čelik iz Zenice.

Utakmice 15. kola Premijer lige BiH:

subota:

Mladost DK – Krupa 14:30

Radnik – Široki Brijeg 14:30

Zrinjski – Čelik 16:00

Sloboda – Tuzla City 16:30

nedjelja:

GOŠK –  Sarajevo 14:30

Željezničar – Zvijezda 15:30

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*