Vanredna sjednica Općinskog vijeća Novi Grad: Napad na policiju je problem cijele države

Napad na policijske službenike ne treba da bude problem Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, nego svih organa u državi. Problemu organizovanog kriminala se mora stati u kraj, poručio je policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mevludin Halilović na vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo.

Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo je narušena, rečeno je na sjednici sazvanoj zbog jučerašnjeg ubistva dvojice policajaca u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Policija intenzivno traga za osumnjičenima za ubistvo policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, privedeno je više osoba, a u toku su pretresi na šest lokacija, naveo je Halilović.

“Mi ovo definišemo kao organizovani kriminal i borimo se s tim od 1996. godine. Problem teških krađa je statistički smanjen, ali problem nije riješen jer do jučer nismo imali saradnju s drugim policijskim tijelima, tek od jučer imamo podršku ostalih institucija”, istakao je Halilović te poručio kako se samo saradnjom svaki problem može riješiti.

On je upozorio da je evidentno povećanje broja napada na policijske službenike te napada vatrenim oružjem.

Načelnik Četvrte Policijske uprave Nusret Selimović ocijenio je kako je jučerašnje ubistvo policajaca samo eskalacija problema koji traje, a koji je dobrim dijelom, kako je naveo, rezultat loše koordinacije nadležnih institucija.

“Nadamo se da će ovo biti zadnji slučaj i da ćemo svi izvući poruku iz ovog – da se nikad ne ponovi”, naglasio je Selimović.

Vanredna sjednica Općinskog vijeća Novi Grad je u toku, a planirano je da vijećnici utvrde zaključke koji će pomoći radu policije u Kantonu Sarajevo.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*