Ebola na Balkanu: Muškarac zaražen opakim virusom umro u Makedoniji

Neimenovani državljanin Velike Britanije preminuo je u Makedoniji nakon što se navodno zarazio virusom ebole, izvijestila je agencija Reuters pozivajući se na visokopozicionirani izvor u makedonskoj vladi.

Detalja o tome kako se i gdje se zarazio zasad nema. Reuters javlja da se sumnja da je još jedan Britanac u Makedoniji zaražen ebolom, piše Jutarnji.hr.

Prema izvješću skopske televizijske postaje Alfa, ekipa hitne pomoći koja je Britanca dovela u infektivnu kliniku zadržana je na promatranju, dok je u karantenu stavljeno osoblje hotela u kojem je odsjeo, kao i dvojica njegovih suputnika.

Testiranja tek trebaju potvrditi da je riječ o eboli, no makedonski su liječnici gotovo sigurni da simptomi koje je Britanac prije smrti pokazivao, ukazuju na opaku bolest koja je u nekoliko afričkih država proteklih mjeseci ubila više tisuća ljudi, a nedavno se počela širiti i izvan afričkog kontinenta.

U britanskom Foreign Officeu kratko su samo rekli da istražuju izvješća o smrti britanskog državljanina, objavio je Jutarnji.hr. (Danas.info)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*