Za neodgovorne gradjane prekinuta isporuka toplotne energije

Centralno grijanje Tuzla Obavještava korisnike svojih usluga da je prekinuta isporuka toplotne energije za objekat na adresi ul.Fra Grge Martića 19-21, zbog ugrađenih zagrijača sanitarne vode koji su spojeni na instalaciju centralnog grijanja i uzrokuju neispravnost rada toplinske podstanice.

Potrebno je da se Odbor etažnih vlasnika ovog objekta organizira i prekontroliše instalaciju centralnog grijanja, te trajno otpoje sve zagrijače sanitarne vode koji su trenutno spojeni na instalaciju centralnog grijanja. Ovakav način spajanja zagrijača sanitarne vode osim što može uzrokovati neispravan rad toplinske podstanice može uzrokovati i kontaminaciju pitke vode u slučaju miješanja vode iz instalacije centralnog grijanja i vodovodnog sistema.

Voda iz instalacije centralnog grijanja je hemijski priremljena voda koja sadrži hemijske tvari koje nikako ne bi smjele dospjeti u sistem komunalne vode.

Neodgovorni građani koji su izvršili nelegalno spajanje zagrijača sanitarne vode direktni su krivci u ovom slučaju i snose sve moguće posljedice.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*