Gradsko vijeće Tuzla: Usvojen Nacrt budžeta Grada Tuzle za 2019. godinu

Vijećnici Gradskoga vijeća Tuzla su na današnjoj sjednici jednoglasno usvojili Nacrt budžeta Grada Tuzle   za period od 1. januara do 31. decembra 2019. godine, u iznosu  nešto većem od  54 miliona KM. Budžet je manji za 17,34 odsto ili za 11 miliona i 36o maraka u odnosu na sredstva  koja se planiraju ostvariti u 2018. godini. Ukupna sredstva obuhvataju prihode i primitke  koji se planiraju ostvariti  u narednoj godini, procijenjeni višak neutrošenih sredstava iz 2018.godine  i neutrošenog dijela kreditnih sredstava.

Usvojen je i  Nacrt Odluke o izvršenju  budžeta za isti period, kao i Odluka o izmjenama i dopunama  budžeta za isti vremenski period. Nacrt budžeta za 2019. godinu će se uputiti  u javnu raspravu koja će trajati  mjesec dana.

Na dnevnom redu  je , osim ostalog,  razmatranje   više odluka, među kojima  Odluka  o dodjeli javnih priznanja u 2018. godini,  o davanju saglasnosti na Odluku o utvrđivanju  cijena dimnjačarskih usluga na području Tuzle.

Treba da se razmatra  Izvještaj o radu i poslovanju JP RTV7 Tuzla i   nekoliko  informacija: o realizaciji aktivnosti na rješavanju stambenih problema raseljenih lica i socijalne kategorije stanovništva, o implementaciji lokalnog Akcionog plana  za unaprjeđenje položaja  readmisiranih povratnika od 2015 – do 2018. godine.

Kako je planirano vijećnici bi trebali  razmatrati i Lokalni akcioni plan za reintegraciju BiH državljana  koji se vraćaju po osnovu sporazuma o readmisiji na područje Tuzle za period  2019-2022. godina.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*