Hitna sjednica Skupštine KS o sigurnosnoj situaciji

Sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo jedina je tačka dnevnog reda za danas zakazane hitne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo (KS). Poslanici će o ovoj tački raspravljati nakon ubistva dva policajca, ali i zbog učestalih napada na pripadnike policije.
Vlada Kantona Sarajevo i policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS će dostaviti Kolegiju i zastupnicima Infomaciju o posljednim tragičnim dešavanjima u kojima su ubijeni pripadnici MUPKS-a, kao i prijedlog potrebnih mjera iz nadležnosti Skupštine i kantonalne Vlade u svrhu unapređenja rada policije i bolje zaštite građana Kantona.

Policajci Adis Šehović i Davor Vujanović ubijeni su 26. oktobra u ranim jutarnjim satima u sarajevskom naselju Alipašino Polje nakon što su nepoznati počinitelji pucali na automobil u kojem su se nalazili.

Jedan policajac je smrtno stradao na mjestu događaja, dok je drugi preminuo u bolnici nakon višesatne borbe za život. Sve policijske agencije i službe u BiH još uvijek intenzivno tragaju za počiniteljima ovog ubistva.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*