Spriječeno krijumčarenje migranata iz BiH u Hrvatsku

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša spriječili su proteklog vikenda krijumčarenje šest migranata, u neposrednoj blizini granice Bosne i Hercegovine sa Hrvatskom, saopštili su iz Granične policije BiH.

U okviru operativne akcije “Migranti”, policijski službenici su 3. novemra, u kombiju bh. nacionalnih oznaka, pronašli šest državljana Irana koji su posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil u BiH.

Prethodno su policijski službenici svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi, ali je vozač odbio zaustaviti vozilo i nastavio s vožnjom.

Kada je vozilo sustignuto, dvije osobe su pobjegle u obližnju šumu.

Pretragom terena i daljnjim operativnim radom, policijski službenici su pronašli dviojicu bh. državljana, čiji su inicijali A.R. (1969.) i S.D. (1972.), a koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem migranata. Za vozačem kombija, policija i dalje traga.

O ovom događaju obaviješteno je Tužilaštvo BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su navedena lica počinila krivično djelo “krijumčarenje ljudi”.

Vozilo i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a u toku je daljnji rad na ovom slučaju, saopštili su iz Granične policije BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*