MUP TK-a preduzeo sve aktivnosti u akciji “Izbori 2014. godine”

Pripadnici policije MUP TK-a preduzeli su sve aktivnosti u vrijeme predizborne kampanje kako bi očuvali sigurnost građana, jer je u predizbornim skupovima učestvovalo nekoliko hiljada ljudi, te su spremni i za izborni dan, odnosno za nedjelju, 12. oktobra, gdje će imati značajnu ulogu u očuvanju reda i mira za vrijeme izlaska građana na glasanje.

– Uprava policije je već od 12. septembra pokrenula akciju „Izbori 2014. godine“, gdje je u danima predizborne kampanje oko 1.000 službenika policije osigurala sva mjesta u 300 održanih predizbornih skupova – kazao je Izudin Šarić, portparol MUP TK-a.

Istaknuo je da od nedjelje ujutro, od 6.00 sati ,starta Izborni štab po policijskim upravama i stanicama, jer imaju obavezu distribucije glasačkih materijala prema biračkim mjestima.

– U nedjelju, na dan izbora, u sjedištu će cijeli dan zasijedati Izborni štab, a na svim glasačkim mjestima ćemo obezbijediti prisustvo službenika policije. Ispunjavanje biračkog prava svakog građanina treba da prođe na dostojanstven i civiliziran čin, a svako od nas treba pokazati pozitivan primjer. Po zakonu, policija nema pravo ulaziti na biračka mjesta, ali može intervenisati po pozivima predstavnika izbornih komisija u slučaju narušavanje reda i mira – naglasio je Šarić.

Na kraju je dodao da će MUP TK-a nastojati osigurati da izborni dan prođe bez problema, a nakon zatvaranja biračkih mjesta, kako kaže, zadnji zadatak će imati da poprate distribuciju glasačkih listića do Centralne izborne komisije.

(Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*