Tuzla City uzeo bodove na Grbavici

U 17. kolu Premijer lige fudbaleri Tuzla Cityja savladali su na Grbavici Željezničar rezultatom 2:3, nanijevši Plavima treći uzastopni poraz.

Meč je obilježilo i demonstrativno napuštenje stadiona navijača Željezničara na južnoj tribini, koji su nakon nekoliko uvodnih minuta i skandiranja “Uprava napolje”, napustili Grbavicu.

Prvu ozbiljniju šansu Plavi su imali u 10. minuti, ali Veselinović je glavom šutirao preko gola. Crnkić je na drugoj strani iz voleja uhvatio loptu iz prve, ali bio je neprecizan.

Nakon početnog ispitivanja snaga, gosti su uspostavili terensku ravnotežu i sve češće su napadali, a do vodstva su stigli u 20. minuti. Pavić je srušio Nukića u kaznenom prostoru, a sudija Grbić je pokazao na bijelu tačku. Ivan Kostić je bio siguran realizator za 0:1.

Ipak, domaći tim je poravnao u 31. minuti. Nakon prekida i ubačaja Čurjurića sa desne strane na krivom mjestu našao se Adnan Šećerović koji je iz blizine nespretno pogodio vlastitu mrežu za 1:1.

Do istaka prvog dijela Plavi su imali nešto više od igre, a do preokreta su stigli u 41. minuti. Nakon udarca Osmanovića sa desetak metara, lopta je na putu do gola pogodila Krpića i završila je u mreži gostiju za 2:1 što je bio rezultat prvog dijela igre.

Prvu šansu u nastavku imali su gosti u 56. minuti kada se Crnkić namjestio na udarac sa 20-ak metara, ali njegov pokušaj dobro je odbranio Kjosevski. Ipak, nakon udarca iz ugla Tuzlaci su poravnali.

Šećerović je izveo korner, a na pravom mjestu našao se Vojo Ubiparib koji je prizemnim udarcem, uz malo sreće, matirao Kjosevskog za 2:2.

I onda, novi šok na Grbavici za malobrojne domaće navijače. rnkić se izborio za jednu loptu na lijevoj strani, a zatim je pronašao Nukića koji je odmjerenim šutem iskosa donio novo vodstvo Tuzli 2:3 u 70. minuti.  Do kraja Željo više nije imao snage da bilo šta učini i doživio je treći uzastopni poraz.

Željezničar-Tuzla City 2:3 (Šećerović a.g. 31’, Krpić 41’ (Kostić 20’ pen., Ubiparip 59’, Nukić 70’)

Stadion: Grbavica. Gledalaca: Sudija: Zoran Grbić (Prijedor). Žuti kartoni: Osmanović, Jazvić, Zilić (Željezničar), Širanović, Čomor, Mitrović, Fejzić, Šećerović (Tuzla City).

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Čurjurić, Krpić, Zilić, Osmanović, Šabanadžović (od 67. Hajdarević), Veselinović (od 80. Zec), Rodin, Jazvić .

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Kostić, Crnkić (od 85. Šarčević), Stojčev (od 72. Mitrović), Kojić, Širanović, Čomor, Šećerović, Nukić, Ubiparip.

(SCsport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*