Prvi izvještaji iz OIK-a u TK

U TUZLI OTVORENA SVA BIRAČKA MJESTA

Na području općine Tuzla otvorena su sva biračka mjesta. Dva biračka mjesta kasnila su sa otvaranjem zbog uređenja prostora, kazala je za Fenu Mersida Sušić, članica Općinske izborne komisije Tuzla. Inače, na području općine Tuzla građani će moći da glasaju na 155 biračkih mjesta.

U ČELIĆU 16 BIRAČKIH MJESTA OTVORENO U SEDAM SATI

Na području općine Čelić ima 16 biračkih mjesta, na kojima će glasati oko 10.000 registriranih glasača. Birališta su otvorena jutros u predviđeno vrijeme. Za ovu svrhu osiguran je i jedan mobilni tim, dok glasanje trenutno protiče bez problema. Ovo su za Agenciju Fena kazali u Općinskoj izbornoj komisiji u Čeliću.

 

U BANOVIĆIMA OTVORENO 36 REDOVNIH BIRAČKIH MJESTA ZA 20.532 GLASAČA

Na području općine Banovići jutros u sedam sati otvorena su sva biračka mjesta Imamo 36 redovnih biračkih mjesta i tri mobilna tima, dok je broj glasača na području Banovića 20.532. Glasanje trenutno protiče bez problema, kazao je za Fenu Vahid Bašić, predsjednik Izborne komisije ove općine.
U GRAČANICI NA 63 BIRAČKA MJESTA GLASA 41.687 REGISTRIRANIH BIRAČA

Ukupno 62 redovna glasačka mjesta i jedno biračkog mjesto za glasanje u odsustvu otvorena su jutros u sedam sati na području općine Gračanica. Za izbore su angažirana dva mobilna tima dok će glasati ukupno 41.687 registriranih birača. Glasanje protiče uglavnom bez problema. Broj posmatrača nevladnih organizacija je povećan kao i međunarodnih posmatrača, kazala je Zehra Mujačić, predsjednica Općinske izborne komisije Gračanica, prenosi FENA.

U KALESIJI GLASA 32.774 BIRAČA, NA JEDNOM GLASAČKOM MJESTU POJAVIO SE MANJAK LISTIĆA

Od ukupno 52 biračka mjesta, odnosno 50 redovnih i jedno za glasanje u odsustvu, otvorena su jutros u sedam sati, osim biračkog mjesta 15C u kojem se pojavio problem manjka listića, nakon tri prebrojavanja. – To biračko mjesto produžit će svoj rad za onoliko vremena koliko je trajao prekid. Dva mobilna tima su na terenu od sedam sati. Na području Kalesije imamo ukupno 32.774 registriranih glasača uzimajući u obzir i glasače u odsustvu, kazao je Hajrudin Huseinović, predsjednik Općinske izborne komisije Kalesija.

GRADAČAC: SVA BIRAČKA MJESTA OTVORENA JUTROS U 7 SATI

Sva biračka mjesta na području općine Gradačac otvorena su jutros u 7 sati. 
Na ukupno 58 biračkih mjesta, od kojih su 4 mobilna, moći će glasovati ukupno 35 334 registriranih birača.

U LUKAVCU GLASA 42.985 BIRAČA, NA JEDNOM BIRAČKOM MJESTU NISU SE ODAZVALA DVA ČLANA

Na području općine Lukavac sva biračka mjesta za glasanje otvorena su na vrijeme, osim glasačkog mjesta Tumare zbog neodazivanja dva člana biračkog odbora kandidirana ispred političkih subjekata, rekao je za Agenciju Fena Anto Iljkić, član Izborne komisije ove općine.
Prema njegovim riječima, umjesto ovih, pozvani su zamjenici članova biračkog odbora, pa će glasanje na ovom glasačkom mjestu biti produženo za vrijeme koliko je trajalo kašnjenje otvaranja. Inače, na 63 redovna i jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu glasa ukupno 42.985 registriranih birača dok su za izbore angažirana i dva mobilna tima.

U SAPNI 15 BIRAČKIH MJESTA OTVORENO NA VRIJEME

Na području općine Sapna u sedam sati otvoreno je 15 biračkih mjesta na kojima glasa 9.983 birača. Na biralištu za glasanje u odsustvu registrovano je 125 birača. 
Ove podatke je za Agenciju Fena dao Muzijet Kahrimanović, predsjednik Općinske izborne komisije Sapna, te dodao da još nemaju podatke o izlaznosti građana na glasanje.

( FENA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*