Danas sastanak Gurbeše i Marića?

Ministar pravde BiH Josip Grubeša najavio je da će vjerovatno danas u Hrvatskoj sa ministrom državne imovine Republike Hrvatske Goranom Marićem razgovarati o pitanju provođenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju državnom imovinom, kojim je omogućeno davanje pod zakup imovine koja pripada BiH.

Grubeša je, obraćajući se novinarima nakon sjednice Vijeća ministara, istakao da je imovina BiH u Hrvatskoj u lošem stanju u kakvom ne zaslužuje da bude i da predstavlja ruglo i izvor zaraze za lokalno stanovništvo.

“Hvala Hrvatskoj što je donijela zakon i što je kod nas u BiH problematizirala i podigla problem imovine na viši nivo. Taj problem postoji od kada je BiH”, rekao je Grubeša.

Na pitanje šta će biti sa tom imovinom, Grubeša je naveo da je neophodno da bude postignut bilateralni sporazum sa Hrvatskom.

“Vlasništvo je neotuđivo. To pripada BiH, samo je na nama da požurimo i radimo da dođemo do vlasnika u BiH da bi mogli biti zaključeni bilateralni sporazumi na pravoj osnovi, da bi se ta imovina mogla koristiti”, rekao je Grubeša.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*