(VIDEO) Poslanici novog saziva Skupštine TK položili zakletve, “Građanski blok” potpisao sporazum o principima djelovanja

Današnjoj konstituirajućoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, predhodilo je potpisivanje sporazuma predsjednika kantonalnih odbora SDP-a BiH, SBB-a, Naše stranke, DF-a i Stranke za BiH, odnosno političkih subjekata koji bi u narednom mandatu trebali činiti skupštinsku većinu, i formirati Vladu Tuzlanskog kantona. Potpisanim dokumentom stvorili su se uslovi za formiranjem koalicije koju će činiti 19 poslanika, a koja bi trebala biti potpisana prije naredne sjednice Skupštine TK.

Na konstituirajućoj sjednici poslanici su preuzeli svoje mandate i položili svečanu zakletvu. Sjednica je nakon toga prekinuta, kako bi se u narednom periodu konstituisali klubovi naroda. Do naredne sedmice trebali bi biti formirani i klubovi stranaka koji praticipiraju u Skupštini TK, što je preduslov da se izabere Kolegij skupštine koji treba da zakaže nastavak konstituirajuće sjednice, na kojoj će se formirati skupštinska većina i njeno rukovodstvo.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*