Turske snage u posljednjih sedam dana neutralizirale 68 terorista

Oružane snage Turske (TSK) su u operacijama izvedenim tokom protekle sedmice neutralizirale ukupno 68 terorista PKK, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju iz Ministarstva odbrane Republike Turske navodi se da su u periodu od 9. do 15. novembra izvedene operacije protiv pripadnika terorističke organizacije PKK/KCK na području Diyarbakira, Hakkarija, Tuncelija, Sirnaka, Mardina i sjevera Iraka. Navedeno je da je u pomenutim operacijama neutralizirano 68 terorista.

Tokom pomenutih akcija snage sigurnosti zaplijenile su, a potom i uništile značajne količine oružja i municije koje su koristili teroristi.

Osim toga, zaplijenjene su i značajne količine krivotvorenih cigareta i različitih vrsta narkotika, čime je zadat težak udarac teroristima u kontekstu finansiranja organizacije.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Tokom trodecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi.

Anadolu Agency

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*