U glavnom centru za brojanje u toku pripreme za početak brojanja glasova

U skladu sa Izbornim zakonom BiH, u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, koji je za ove izbore smješten u Olimpijskoj dvorani „Zetra“, brojat će se glasovi birača koji su glasali putem pošte, glasovi birača koji su glasali u odsustvu, glasovi birača koji su glasali na nepotvrđenim glasačkim listićima i glasovi birača koji su glasali putem mobilnog tima.

Glasnogovornica Centralne izborne komisije BiH Maksida Pirić kazala je za Agenciju Fena da se u ovom trenutku u Glavnom centru za brojanje vrše pripreme kako bi se pristupilo početku brojanja glasova, tako da će, u skladu sa utvrđenim rasporedom prva brojanja početi 16. oktobra.

– Tako je planirano – kazala je Pirić.

Također, dodala je ona, sve aktivnosti koje se provode u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu provode se uz prisustvo akreditiranih izbornih posmatrača, kako posmatrača političkih subjekata, tako i udruženja građana iz BiH i međunarodnih.

Pirić navodi da, počevši od danas, u narednih pet dana Centralna izborna komisija BiH ima obavezu da svaka 24 sata osvježava izborne rezultate.

– Planirali smo to činiti svaki dan u narednih pet dana oko 14 sati i bit će dostupni svima na web stranici Centralne izborne komisije BiH – naglasila je Pirić.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*