Robert Prosinečki operisan u Sarajevu

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je uspješno operisan na Abdominalnoj hirurgiji u Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), potvrđeno je medijima iz KCUS-a.

Ljekari KCUS-a Prosinečkog su podvrgnuli operativnom zahvatu slijepog crijeva u 12:45 sati, a nakon operacije koja je završena u 16:04, Prosinečki se osjeća dobro, saopćeno je.

Prosinečki je zbog zdravstvenih problema jučer hospitaliziran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje je primio infuziju.

Selektor “Zmajeva” se na bolove požalio i u Las Palmasu gdje je reprezentacija BiH 18. novembra igrala prijateljsku utakmicu sa Španijom (0:1).

Prosinečki jučer nije prisustvovao otvaranju nove zgrade NSBiH jer se osjećao loše, zbog čega je otišao u bolnicu gdje su mu ljekari dijagnosticirali problem sa slijepim crijevom i preporučili hitnu hospitalizaciju.

Nakon što je proveo noć na sarajevskom KCUS-u, Prosinečki je odlukom doktora danas podvrgnut operacionom zahvatu slijepog crijeva koji je, prema prvim informacijama, prošao bez komplikacija.

“Prosinečki je danas uspješno operisan, riječ je o problemu sa diverticulumom tankog crijeva, dobro je podnio operaciju i njegovo stanje je stabilno. Trenutno je na odjeljenju Intenzivne njege gdje će ostati nekoliko dana”, saopćeno je na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH (NSBiH).

Reprezentacija BiH nedavno je izborila plasman u A Ligu nacija remijem u Austriji 0:0, a prijateljski susret sa selekcijom Španije bio je posljednji nastup “Zmajeva” u ovoj godini.

Prosinečki je reprezentaciju BiH preuzeo početkom 2018. godine, a sa bh. nacionalnom timom je, osim plasmana u elitni rang evropskog fudbala, ostvario i sjajan niz od devet uzastopnih utakmica bez poraza.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*