Počinju dani odluke u grupnoj fazi Lige šampiona

Prvi dan petog kola grupne faze fudbalske Lige šampiona može sutra da donese odluke o plasmanima u narednu fazu u grupama E, F, G i H.

Bayern Munchen i Ajax su u najboljoj poziciji u Grupi E i već će večeras imati priliku da obezbijede plasmane u osminu finala tog takmičenja.

Bayern je lider sa 10 bodova, Ajax ima dva manje, a slijedi Benfica sa četiri, dok je AEK otpisan sa sva četiri poraza.

Njemački klub će u Munchenu dočekati Benficu, dok će Ajax gostovati AEK-u u Atini.

Manchester City je u najboljoj poziciji u Grupi F i izvjesno je da će igrati osminu finala, za šta mu je potreban samo bod u utakmici sa Lyonom u Francuskoj.

City ima devet bodova, tri više od Lyona, dok Hoffenheim sa tri i Shakhtar sa dva imaju male šanse da ugroze šampiona Engleske, ali su u prilici da dobrim rezultatima u posljednja dva kola odu ispred drugoplasiranog.

Roma i Real su pred plasmanom dalje iz Grupe G, pošto poslije četiri utakmice imaju po devet bodova, pet više od trećeplasirane ekipe CSKA iz Moskve.

Upravo će se dvije prvoplasirane ekipe međusobno sastati u Rimu i u slučaju neriješenog rezultata bi obje bile pred osminom finala, dok bi pobjednik obezbijedio prolaz.

Viktorija Plzen ima bod poslije četiri kola i jedino može da se nada trećem mjestu i nastavku takmičenja u Ligi Evropa, na šta će utjecati predstojeća utakmica protiv CSKA u Moskvi.

Najneizvjesnije je u Grupi H, gdje Juventus vodi sa devet bodova, dva više od Manchester Uniteda i četiri od Valencije. Young Boysi sa bodom su pred eliminacijom.

Juventus će dočekati Valenciju, dok će United u Manchesteru igrati protiv Young Boysa i imaće priliku da napravi veliki korak ka plasmanu u narednu fazu.

Dueli AEK – Ajax i CSKA – Viktorija počet će večeras u 18.55, dok će se ostale utakmice igrati od 21.00.

(Beta/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*