Predstava mladih Tuzle “Heroj” u Sarajevu i Mostaru

Obilježavajući 16 dana aktivizma, Udruženje “Mladi Tuzle” u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle i Centrom za promociju civilnog društva Sarajevo, a pod pokroviteljstvom UNICEF, organizuje izvođenje predstave “Heroj” koja je nastala prošle godine u partnerstvu sa Biroom za ljudska prava Tuzla. Izvođenja predstave zakazana su 27.11.2018  u Centru za kulturu i mlade Sarajevo, a 28. 11.2018.godine u Mostarskom teatru mladih Mostar.

Predstava snažno govori o utjecaju odgoja na djecu, te svemu što fizičko kažnjavanje djece, kao jedna od odgojnih metoda, može da razvije odnosno uskrati na njihovom putu od djeteta do odraslog čovjeka i budućeg roditelja. Predstava nam otvara prozor u dječije snove o idealnoj porodici kroz koje saznajemo kako bi djeca voljela da porodica funkcioniše.

Scene realnosti i maštanja jednog djeteta se isprepliću u predstavi kada se otvori njegov dnevnik iz prošlosti i svaka nova stranica dnevnika nas vodi u život djeteta gdje  je predstavljena jedna vrsta odgoja te kako na njega to utječe a nakon toga je prikazan san tog djeteta šta ono želi kako da se sa njim postupi u određenoj situaciji. Predstava nas dovodi do momenata u kojima sami sebe preispitujemo kako smo se prema nekome u određenoj situaciji ponašali te da li je neko prema nama ispravno postupio u nekoj situaciji u životu.

Režiju predstave i rad sa grupom potpisuju: Amila Beširović, Olivera Blažević i Amra Dedić.

U predstavi igraju: Edin Džaferović, Benjamin Goletić, Azur Delić, Naida Meštrić, Asja Suljić, Nina Ratajc, Alen Mešić, Elena Zendeli, Irma Šiljak, Emana Suljendić, Minela Kovačević, Edna Oštraković, Emina Morankić, Ajla Saliharević, Samira Dedić,  Amar Bajraktarević, Amina Bijedić i Erna Bajraktarević.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*