(Video) RTV7 posjetila delegacija profesora i studenata iz Švedske

RTV7 juče je posjetila delegacija švedskih profesora i studenata škole novinarstva, filma i umjetnosti. Posjeta je organizovana u okviru projekta koji realizuje Udruženje Lingo u saradnji sa Švedskim institutom koji finansira projekte razvoja demokratije.

Saradnja između Udruženja Lingo i Malcolm Folk School iz Švedske rezultirat će snimanjem dokumentarnog filma u Tuzli, koji će zajedno raditi studenti žurnalistike i produkcije iz Tuzle i kolege iz Švedske. Tema filma bit će demonstracije koje su se desile u februaru u Tuzli, kao i događaji koji su iz njih proizašli.

Delegacija iz Švedske u Tuzli obilazi važnije institucije, društvena i kulturno historijska odredišta kako bi što bolje upoznali društveno političke prilike u zemlji i na taj način se spripremili za snimanje dokumentarca.

Goste iz Švedske zanimao je i način na koji radi RTV7. Posebno im je bilo zanimljivo što se pretežno bavimo lokalnim temama, jer smatraju da je to vrlo važno za razvoj demokratskog društva.

Snimanje filma planirano je za slijedeću godinu, a do tada će gosti iz Švedske čuvati lijepe uspomene na Tuzlu i njene građane.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*