Danas i sutra u BiH oblačno vrijeme s obilnijom kišom

U većem dijelu Bosne i Hercegovine tokom ove sedmice očekuje se nestabilno vrijeme, praćeno umjerenom kišom. Nešto veće količine padavina očekuju se u Hercegovini i zapadnoj Bosni – kazao je Agenciji FENA Bakir Krajinović, stručni saradnik u Sektoru primijenjene meteorologije Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Navodi da se danas i sutra očekuje oblačno vrijeme s obilnijom kišom u obliku pljuskovitih padavina ponegdje praćenih grmljavinom. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se magla ili sumaglica.

Minimalne jutarnje temperature u centralnoj Bosni imat će vrijednosti oko 10, na zapadu i sjeveru Bosne oko 15, a u Hercegovini oko 18 stepeni. Maksimalne dnevne temperature u centralnoj Bosni oko 23, na sjeveru i zapadu Bosne oko 24, a u Hercegovini oko 26 stepeni Celzijusa.

Početkom iduće sedmice očekuje se kratak period stabilnijeg vremena bez padavina, a od polovine sedmice prognozira se nestabilno vrijeme s umjerenom kišom.

-Tokom cijele sedmice u jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se magla ili sumaglica. Jutarnje temperature u Bosni će imati vrijednosti oko 8, a u Hercegovini oko 12, maksimalne dnevne u Bosni oko 18, a u Hercegovini oko 26 stepeni Celzijusa – kazao je Krajinović.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*