Zvijezda 09 i Tuzla City remizirali u neočekivano sadržajnom meču u Ugljeviku

U 19. kolu Premijer lige ekipe Zvijezde 09 i Tuzla Cityja remizirale su rezultatom 1:1 u Ugljeviku.

Duel dva tima koja ove sezone igraju prvi put u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pružio je interesantan fudbal, posebno u prvom dijelu kada je bilo i prilika i golova na obje strane.

Odlično gosti iz Tuzle ulaze u duel, a već u drugoj minuti Mirsad Hasanović dovodi svoj tim u vodstvo. Nakon tog gola Tuzla City nastavlja sa dobrom igrom, prijeti iz još dvije šanse, ali bez promjene rezultata.

A nakon pola sata uslijedila je kazna. Odlični Ermin Huseinbašić nastavlja sa dobrom formom i novim golom vraća stvari na početak. Čak je i u nastavku prvog dijela moglo biti golova, ali se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

Očekivano, tempo igre je pao na otvaranju drugog poluvremena. Gosti su bili nešto bolji rival, stajali kvalitetnije na terenu, ali promjene rezultata nije bilo.

Ostalo je 1:1 sve do samog kraja, pa su tako obje ekipe upisale po jedan bod, koji se može ispostaviti kao vrlo koristan u nastavku sezone.

Zvijezda 09 – Tuzla City 1:1 (Huseinbašić 31’ / Hasanović 2’)

Stadion: Gradski stadion (Ugljevik). Gledalaca: /. Sudija: Admir Musić (Sarajevo). Žuti kartoni: Osmanagić (Zvijezda 09), Vukmirović (Tuzla City).

Zvijezda 09: Erić, Huseinbašić, Tojčić, Brkić, Filipović, Osmanagić, Vojinović, Predragović, Jovović, Babić, Zekanović.

Tuzla City: Fejzić, Efendić, Mitrović, Stojčev, Kojić, Širanović, Čomor, Vukmirović, Hasanović, Nukić, Ubiparip.

(Scsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*