Sloboda nakon četiri utakmice uspješna na domaćem terenu

Na stadionu Tušanj odigran je jedan od ‘privlačnijih’ duela 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Mladosti Doboj-Kakanj, a okončan je pobjedom domaćih rezultatom 2:1.

Kao i u drugom susretu odigranom u istom terminu između Zvijezde 09 i Tuzla Cityja, neočekivano uzbudljivo bilo je tik nakon otvaranja meča.

Već u četvrtoj minuti Baraban dolazi u odličnu poziciju, te postiže gol za vodstvo domaćeg tima, čime je nastavio odličnu seriju.

Nakon uvodnog gola Sloboda je bila ‘osokoljena’, te je igrala znatno bolje u odnosu na svog rivala. Takva igra nastavila se do pred kraj prvog dijela, a inspirisani Edis Smajić je u dva navrata mogao do gola, ali je Velić bio na visini zadatka.

U posljednjim trenucima prvog dijela gosti su zaprijetili preko Nemanje Anđušića, ali on ne matira domaćeg golmana iz odlične pozicije.

Drugi dio bolje otvara Mladost koja je znala šta želi, a to se isplatilo petnaestak minuta prije kraja. Kapiten Aladin Isaković pogađa nakon prekida u 75. minuti za poravnanje i veliko slavlje gostujuće ekipe.

Ipak, kada su svi mislili da će remi biti i konačan rezultat, Sloboda je spasila bodove golom Alispahića nakon odlične akcije u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača.

Završeno je rezultatom 2:1, što znači da je Sloboda upisala trijumf na domaćem terenu nakon četiri utakmice u svim takmičenjima.

Sloboda – Mladost DK 2:1 (Baraban 4’, Alispahić 87’ / Isaković 75’)

Stadion: Tušanj (Tuzla). Gledalaca: 45. Sudija: Mateo Musa (Čitluk). Žuti kartoni: /.

Sloboda: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Čivić, Alispahić, Ignjatović.

Mladost DK: Velić, Vehab, Hreljić, Welbeck, Guzina, Anđušić, Marković, Atajić, Sadiković, Asani, Isaković.

(SCsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*