U Tuzli počinje Manifestacija „Značaj naslijeđa u očuvanju identiteta države i pojedinca“

Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona organizuje trodnevnu manifestaciju “Značaj naslijeđa u očuvanju identiteta države i pojedinca“. Tim povodom, danas je u Zavodu održana press konferencija.

Manifestacija „Značaj naslijeđa u očuvanju identiteta države i pojedinca“ – povodom 35. godina od osnivanja Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Tuzlanskog kantona održava se od 3. do 5. decembra 2018. godine. Za prvi dan je održana press konferencija na kojoj je najavljen program manifestacije.

U utorak, 4. decembra, planirano je svečano otvaranje manifestacije, zatim izložba „Zavod 1983-2018“ i naučno navjetovanje „Značaj naslijeđa u očuvanju identiteta države i pojedinca“, koje će biti održano u BKC Tuzla.

U srijedu, 5. decembra, planirana je promocija izdanja Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa TK, zatim otvaranje izložbe “Nacionalni spomenici Tuzlanskog kantona“, autora prof. Munise Kovačević. Sve aktivnosti održavat će se u BKC-u Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*