Organizatori „Zimskog grada Tuzla“ i dočeka Nove godine na Trgu slobode, obećavaju bogat program za sve uzraste (VIDEO)

Grad Tuzla u saradnji sa Turističkom zajednicom Tuzla, Udruženjem samostalnih obrtnika Tuzla, JU ‘Centar za kulturu’ Tuzla i JKP ‘Pannonica’ Tuzla i ove godine organizira javni doček nove 2019. godine na Trgu slobode. Građane Tuzle će na Trgu slobode zabavljati Plavi orkestar, ali i drugi bendovi. Tačno u pola noći, na prelasku u 2019. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

Od početka decembra biće upriličena ‘Zimska čarolija’ u sklopu koje će biti otvoren i prošireni Trg slobode. U sklopu ‘Zimske čarolije’ u Tuzli u drvenim kućicama, koje će biti postavljene u sklopu bazara na Trgu slobode, posjetiteljima će se nuditi razne vrste slastica, čajevi, med i proizvodi od meda, suveniri, zemljeno posuđe, prirodne ljekovite kreme, domaći sokovi, hrana i piće. Također, za najmlađe će kao i svake godine do sada biti  organizovana proslava Dječije Nove godine.

„Zimski grad Tuzla“ na Trgu slobode će biti postavljan u periodu od 7. decembra 2018. godine do 7. januara 2019. godine, a u okviru kojeg je pripremljen bogat program za djecu i mlade, a za one nešto starije večernje svirke uz najljepše mirise domaće kuhinje i prazničnu atmosferu. Organizatori su već naajvili nastupe regionalnih muzičkih zvijezda koje će upotpuniti predpraznični ambijent u gradu soli.

Kao što je ranije najavljeno u okviru „Zimskog grada Tuzla“ će gradskom trgu u Tuzli biće montirana ukrašena postavka kućica sa velikom binom, gdje će biti realizovane cjelodnevni događaji prilagođeni publici svih uzrasta.

Zimski grad organiziraju Magic Factory, Life style, Venus Amica u saradnji sa Gradom Tuzla.

Edin Jahić, direktor Turističke zajednice grada Tuzla i Boris Balta, predsjednik UG Magic Factory, bili su naši gosti u otvorenom programu “Tuzla danas”.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*