U Tuzli najavljena Donatorska večer za “Banku koštane srži”

U Tuzli će biti održana još jedna humanitarna akcija, odnosno prikupljanje novčanih sredstava za Banku koštane srži u BiH. Nosilac projekta je NVO “Trag”.

Riječ je o trenutno najznačajnijem projektu u našoj zemlji koji je podržan od institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine. Kruna cjelodnevnih aktivnosti 10. decembra ove godine bit će donatorska večer, koja će biti održana u Hotelu Tuzla u Tuzli.

Cilj je da se ovakvim akcijama probudi svijest i savjest institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine, te osiguraju uslovi i sredstva za liječenje u BiH.

Desetog decembra u 10, 00 sati počinje okrugli sto za djecu u Narodnom pozorištu Tuzla, a po završetku okruglog stola sa početkom u 11, 00 sati slijedi prigodan program učenika osnovnih škola TK na sceni Narodnog pozorišta Tuzla.

U programu učestvuju : Dječiji hor Slavuj, Osnovna Muzička škola, Prva osnovna škola Lukavac grad, OŠ Miladije, OŠ Slavinovići, Katolički školski centar, Obdanište Naše dijete, Djeca centra iz Udruge Majke hendikepirane djece, OŠ Jala, OŠ Tušanj. Po završetku programa planiran je grupni odlazak na gradski Trg sloboda gdje će sama manifestacija biti završena jednom simboličnom porukom.  Drugi dio manifestacije je u večernjim satima u Hotelu Tuzla. Očekuje se veliki broj zvanica iz cijele BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*