(VIDEO) Fondacija Istina Pravda Pomirenje poziva građane Tuzle da prijave identitete civilnih žrtava iz posljednjeg rata u BiH

Fondacija Istina Pravda Pomirenje počela je realizaciju projekta „NIKO NE SMIJE BITI ZABORAVLJEN“. Ideja projekta je da se pristupi izradi i postavljanji memorijskih pločica na svim mjestima u gradu gdje su tokom agresije na BiH pale granate i ubile tuzlanske civile.

memorijalna-pločica-civilnih-žrtava-rata-tuzlaCilj je da se u što skorijem roku dođe do podataka svih civilnih žrtava rata. Projekat je podržao Grad Tuzla. Planirano je da se sa njegovom realizacijom završi do proljeća 2019. godine.

fondacija-istina-pravda-pomirenjeMole se građani Tuzle u čijoj porodici ima civilnih žrtava rata da provjere u spisku Fondacije Istina Pravda Pomirenje koji se nalazi na web stranici www.fondacija-ipp.ba – da li je žrtva iz njihove uže ili šire porodice registrovana, a ukoliko nije, da ostvare kontakt sa Fondacijom na telefon broj 035-258-225 radi evidentiranja identiteta žrtve.

Fondacija Istina Pravda Pomirenje do sada je prikupila podatke 108 tuzlanskih civilnih žrtava rata.

Opširnije u prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*