Hadžiabdić: Tokom noći gotovo završeno brojanje nepotvrdjenih glasačkih listića

Članica Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić je danas u Sarajevu kazala novinarima da je u Glavnom centru za brojanje tokom noći gotovo završeno brojanje nepotvrđenih glasačkih listića kojih je, prema njihovim procjenama, bilo oko dvije hiljade.

– Imamo problem da nađemo nepotvrđene listiće sa par biračkih mjesta zbog grešaka koje su nastale u pakovanju da bi taj proces bio završen – kazala je Hadžiabdić.

Istovremeno je, dodala je ona, priprema glasačkih listića putem pošte završena.

– Mi smo preuzeli posljednje listiće. Prema informacijama koje smo dobili mislim da je oko 32 hiljade tih glasačkih paketa. Ne mogu u ovom momentu dati tačan podatak, jer se vrlo često ispostavi da kada otvorite taj paket nađete da je unutra više listića više osoba tako da ćemo sa preciznim podacima izaći u javnost kada nas Glavni centar za brojanje izvjesti – kazala je Hadžiabdić.

Po njenim riječima, u toku je već priprema glasačkih listića u odsutnosti za brojanje.

– Nakon toga slijedi priprema mobilnih timova, tako da će se pošta, DKP-i koji će stići materijal sutra, tako nas je bar ministarstvo obavijestilo, odsutnost i mobilni paralelno brojati čim se završe ovi nepotvrđeni. Brojanje ide dosta brzo. Najviše vremena nam oduzima ova priprema, a posmatrači koji su tamo do sada, kako smo dobili izvještaj jutros, nisu imali primjedbi – kazala je Hadžiabdić.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.