Kinezi nude kišobran budućnosti, sačinjen od vazduha

Grupa kineskih inženjera i dizjanera napravila je neobičan kišobran koji korisnika od padavina štiti ne razapetim platnom već vazduhom.

Gotovo je sa kišobranima koji se krive i lome na prvi nalet jačeg vetra, zaboravite na mokre kišobrane koji se cijede u vašoj torbi. Više nećete morati ni da pazite da ne izbijete oko nekom od prolaznika.

Stručnjaci aeronautike iz Nankinga i Pekinga kreirali su kišobran koji koristi vazduh kao zaštitu od padavina. Vrh kišobrana izduvava vazdušni štit koji ne samo da štiti od kiše, već i omogućava nesmetani pregled okoline.

Tim istraživača, koji je za svoj futuristički projekat prikupio 25.000 dolara preko onlajn platforme Kikstarter, realizovao je 3 prototipa: mali model, dug 30 centimetara i težak 500 grama, sa autonomnom baterjom u trajanju od 15 minuta, “klasičan” model dug 50 centimetara i težak 800 grama sa 30-minutnom baterijom i veliki model sa rasklopivom ručkom do 80 centimetara dužine.

Kako prenosi Hafington post, sva tri modela su uspješno testirana, ali inženjeri namjeravaju da ih još poboljšaju prije nego što ih, za desetak mjeseci, ponude tržištu.

Svi oni koji žele da posmatraju nebo po kiši, a da pritom ostanu na suvom, moćiće već od decembra da kupe kišobran po cijeni od 80 do 100 evra, uz garanciju na 18 mjeseci.

(Agencije)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*