Zlatko Lagumdžija: Jedini čovjek koji sigurno neće biti predsjednik sam ja

Čelni ljudi Socijaldemokratske partije sinoć su održali sastanak, a nakon njega je potvrđeno da su ostavke na svoje pozicije u SDP-u podnijeli Nermin Nikšić i Damir Hadžić.

Nakon sastanka, okupljenim novinarima se obratio Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a. On je porekao tvrdnje da priprema Bakira Hadžiomerovića za budućeg predsjednika te stranke.

“Jedini čovjek koji sigurno neće biti predsjednik sam ja i to je od ranije poznato”, rekao je Lagumdžija.

“Mene je Kongres birao i njemu treba da odgovaramo. Nažalost, ja samo Kongresu mogu podnijeti ostavku. SDP je brod u uzburkanom moru, ali nismo Costa Concordia i nisam kapetan koji bi taj brod napustio. Sa ovom posadom i sa mnom kao kapetanom, SDP ćemo dovesti u jednu mirnu luku. Jesmo doživjeli brodolom, ali smo obavezni članovima SDP-a da im kažemo šta smo učinili. Kapetan snosi najviše odgovornosti”, kazao je Lagumdžija.
“U ponedjeljak je sjednica Predsjedništva stranke, a u subotu će zasjedati Glavni odbor na kojoj ćemo donijeti odluku o organiziranju vanrednog kongresa. Mene je Kongres izabrao i on je mjesto gdje kompletno rukovodstvo treba položiti račune”, dodao je Zlatko Lagumdžija nakon sastanka.

“Ja sam svoje razloge jasno naveo. Cijenim da sam suodgovoran za katastrofalan rezultat SDP-a. Mislim da to moj lični čin. Svi mi u organima SDP-a moramo položiti račune za ono što se desilo na Općim izborima. Na Kongresu SDP-a trebamo doći do novog vodstva”, kazao je Nikšić.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*