Pirić: Ne znam hoće li na dnevnom redu biti popuna Doma naroda FBiH

Sjednica Centralne izborne komisije (CIK) BiH održava se danas, ali glasnogovornica Maksida Pirić nije mogla potvrditi hoće li na dnevni red biti stavljeno pitanje o popuni Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

U predloženom dnevnom redu za ovo hitno zasjedanje, objavljenom na internet stranici Komisije, to nije navedeno kao jedna od mogućih tačaka, a da li će neko od članova CIK-a tražiti da ovo pitanje ipak bude razmotreno, Pirić ne zna, kazala je Feni.

U objavljenom prijedlogu dnevnog reda, među ostalim tačkama su ostavke, prestanci i dodjela zamjenskih mandata u općinskim vijećima Drvara i Stoca, kao i Prijedlog Odluke o utvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska za potrebe provođenja izbora za organe lokalne samouprave – članove savjeta mjesnih zajednica na području Općine Donji Žabar.

Kandidirani su također Prijedlog odluke o imenovanju Komisije za prijem, evidenciju i postupanje s prijavama korupcije i nepravilnosti te Prijedlog Odluke o utvrđivanju sredstava potrebnih za provođenje prijevremenih izbora u februaru 2019. godine.

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*