Sarajevo, BiH - 19. decembar 2018: Delegaciju Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari primio je danas član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić. Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Nisvet Mujanović i direktor Mersed Smajlović upoznali su Komšića sa aktivnostima i planiranim projektima Memorijalnog centra, kao i sa pripremama za obilježavanje 24. godišnjice genocida. ( Predsjedništvo BiH - Anadolu Agency )

Komšić sa delegacijom Memorijalnog centra Potočari: Potrebno institucionalno sjećanje na genocid

Delegaciju Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari primio je danas član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Nisvet Mujanović i direktor Mersed Smajlović upoznali su Komšića sa aktivnostima i planiranim projektima Memorijalnog centra, kao i sa pripremama za obilježavanje 24. godišnjice genocida.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je puno razumijevanje za aktivnosti Centra, te istakao podršku predstojećim projektima.

Posebno je naglasio potrebu institucionalnog sjećanja na genocid, ali i pohvalio napore povratničke zajednice u procesu pomirenja.

Tokom razgovora sagovornici su razmijenili mišljenja o ukupnom društvenom ambijentu u Srebrenici i Podrinju.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*