Odgođeno razmatranje Prijedloga godišnjeg nacionalnog programa BiH

Savjet ministara Bosne i Hercegovine danas je trebalo da razmatra Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, čiji je predlagač Komisija za NATO integracijski proces BiH. Iako su neki od ministara bili za skidanje te tačke sa dnevnog reda, odlučeno je da Savjet ministara ovaj Prijedlog razmatra 10. januara, kada će biti nastavljena sjednica, javlja reporterka BHRT-a Arijana Misimović.

Ministar bezbjednosti i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Dragan Mektić i Igor Crnadak prethodno su tražili da se sa dnevnog reda sjednice Savjeta ministara skine Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine.

Oni su zatražili skidanje ove tačke jer, kako su rekli, nisu ispunjeni formalno pravni uslovi.

Na dnevnom redu sjednice Savjeta ministara BiH bile su i informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata.

Kada je riječ o migrantima u BiH, Mektić je rekao da se situacija stabilizovala.

Prema njegovim riječima, opada broj migranata koji se kreću bh. rutom, dok se ukupan broj migranata već nekoliko sedmica ne mijenja.

BiH je “zeleno svjetlo” za aktiviranje Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO-u dobila na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Sjeveroatlantske alijanse u Briselu 5. decembra.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*