Snijeg u nedjelju i ponedjeljak: Temperature od minus pet do 12 stepeni

Za nedjelju i ponedjeljak iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH) prognoziraju 10 do 15 centimetara, a u planinskim područjima do 25 centimetara novog snijega. Bez snijega na krajnjem sjeveru i jugu zemlje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jutros je pretežno sunčano u Hercegovini i jugozapadu Bosne, a u većem dijelu Bosne preovladava magla i niska naoblaka.

Na Bjelašnici je jutros izmjereno minus sedam stepeni Celzijusa, Bihaću i Sanskom Mostu minus četiri, Banjaluci, Bugojnu i Prijedoru minus tri, Ivan Sedlu, Jajcu, Sarajevu i Širokom Brijegu minus dva, Doboju i Livnu minus jedan, Tuzli nula, Sokocu jedan, Srebrenici i Zvorniku tri, Bijeljini, Mostaru i Trebinju četiri, Brčkom i Gradačcu pet i Neumu šest stepeni.

Danas će, prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, preovladavati pretežno sunčano vrijeme u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne dugotrajna magla ili niska naoblaka. U drugoj polovini dana sunčanije u Krajini i zapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje od devet do 12 stepeni.

Drugog dana vikenda u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Bosni po kotlinama prije podne će biti i magle. Padavine se u Bosni prognoziraju u drugoj polovini dana. U nizinama kiša, snijeg iznad 800 metara nadmorske visine. U noći na ponedjeljak granica snijega će se pomjeriti do 500 metara nadmorske visine.

(Vijesti.ba / AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*