Privedeno više osoba zbog ubistva Ostojića, pronađeno zapaljeno vozilo

Više osoba privedeno je u okviru istrage u vezi sa krivičnim djelom teškog ubistva Miloša Ostojića (1989.) iz Istočnog Sarajava, potvrđeno je danas Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Policijski službenici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet, pod nadzorom republičkog javnog tužioca, završili su uviđaj na mjestu gdje je sinoć nepoznata osoba u Istočnom Sarajevu ubila Ostojića.

U okviru ove istrage do sada je, kako se precizira, priveden veći broj osoba koje bi mogle da se dovedu u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

U Policijskoj upravi Novo Sarajevo trenutno se vrši provjera identiteta dvije osobe, nakon što su policijske patrole presrele njihovo vozilo stranih registarskih oznaka u blizini Ambasade SAD-a, potvrdio je za Vijesti.ba dežurni operativni MUP-a KS.

Radimo na provjeri identiteta lica. Kada utvrdimo njihove identitete, vidjećmo da li je bilo prekršaja. Na vozilu su bile strane registarske oznake, a u njemu su se nalazili muškarac i žena. Ove osobe nisu lišene slobode, nego se vrši provjera njihovog identiteta”, potvrdili su nam iz Operativnog centra MUP-a KS.

Na pitanje Vijesti.ba mogu li se ove osobe dovesti u vezu sa ubistvom mladića Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu, budući da su se u medijima pojavile takve informacije, iz Operativnog centra MUP-a KS rečeno nam je da se po ovom pitanju nešto može raditi nakon utvrđivanja identiteta.

Kontaktirali smo i portparolku MUP-a KS Suvadu Kuldiju, koja nam je kazala da se ne radi o policijskoj akciji, nego kontroli, odnosno utvrđivanju identiteta.

“Ovo nema nikakve veze sa Ambasadom SAD-a, vozilo je slučajno zaustavljeno ispred ovog objekta”, navela je ona.

Iz policije RS dodaju da je u toku kriminalistička obrada privedenih.

Na području Istočnog Novog Sarajeva pronađeno je zapaljeno putničko vozilo marke “golf 5” koje se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Zasad nepoznata osoba je sinoć, oko 23.05 sati, u Karađorđevoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu, upotrebom vatrenog oružja nanijela teške tjelesne povrede Ostojiću, od kojih je nedugo zatim preminuo u bolnici.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*