Okončano 5.otvoreno prvenstvo grada Tuzle u futsalu

 

Okončano je 5. otvoreno prvenstvo Grada Tuzle u futsalu, turnir ” Bedri Limani” .

Prema ocjenama organizatora, turnir je prevazišao sva očekivanja, kako  po organizaciji, broju gledatelja, prijavljenih ekipa,vrhunskih utakmica u svim kategorijama,broju  postignutih golova,odbrana vratara itd.

Tokom šestodnevnog turnira Mejdan je posjetilo oko 12.ooo hiljada gledatelja, koji su mogli pogledati 364 odigrane  utakmice. Sa 1080 igrača postignuta su 1004 gola, od toga u finalnom danu 133.

Titulu pobjednika potpuno zasluženo je odbranila ekipa FC SALINES PP ZEKERIĆ pojačana igračima iz Banjaluke iz čijih redova dolazi najigrač Vladimir Đombić i najstrijelac Igor Mirković. Najgolman dolazi iz poraženog finaliste FK SLOBODA Dine Čizmića. Veterani Crvene njive i treći put zaredom osvajaju Tuzlu,a tokom turnira je dominirao Edin Mićo Muratović i ujedno bio i najbolji igrač i strijelac. Najgolman takodje dolazi iz momčadi Crvene njive, riječ je o Davoru Divkoviću. Futsal školu MNK BOSNA KOMPRED prepoznali su svi čiji juniori i osvaju tu kategoriju, a protivnik u finalu nadaleko je poznata KASKADA. Kod dama su dominirali VINKOVCI, iako su tek u zadnjoj sekundi slomili otpor MODRIČI, tako da titula ide u Vinkovce.

Kod mlađih kategorija SK BAMBI je pomeo konkurenciju osim u kategoriji 2007/8 koju osvaja NK RIJEKA Šerići.SK BAMBI je vodio mrtvu trku sa FK SLOBODOM za ukupnog pobjednika ali tradicija i veci broj ekipa je odlučila pobjednika.

Sve pohvale i za sudije turnira,sama činjenica da discipliska komisija nije imala šta radit sve govori.

Turnir je protekao bez incidenata,bez povreda,stvorena su mnoga prijateljstva.

Organizatori turnira se zahvaljuju Gradu Tuzla, Ministarstvu sporta TK, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, Nogometnom savezu TK,Gradskom nogometnom savezu , Sudijskoj organizaciji grada Tuzla,te društveno odgovornih firmama.

 

(RTV7/MNK Kompred)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*