Vrijeme danas: Oblačno sa slabim snijegom

U Bosni će danas biti oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U Hercegovini će biti većinom malo do umjereno oblačno. Oblačno će biti na sjeveru Hercegovine.
Vjetar umjerene jačine, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -10 i -4, na jugu zemlje do -1 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka između -6 i 0, na jugu zemlje od 2 do 4 stepena.

Biometeorološka prognoza je nepovoljna. Tmurno vrijeme, uz povremene padavine i negativne temperature tokom cijelog dana, uzrokovat će jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata.

Neophodno je posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće.

Na jugu će biti neznatno ugodnije, ali također hladno, uz sjeverno strujanje, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.
U Bosni će u subotu biti oblačno sa slabim snijegom. Na sjeveru zemlje sredinom dana može padati i kiša. U Hercegovini – djelimično vedro.

Vjetar slab do umjerene jačine, zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka između -11 i -5, na jugu zemlje do -2 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između -5 i 1, na jugu zemlje do 5 stepeni.

U Bosni će u nedjelju biti oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom. Glavnina padavina se očekuje u jutrnjim satima. U Hercegovini će biti umjereno oblačno i bez padavina.

Jutarnja temperatura zraka između -5 i 2, na jugu zemlje do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka između -3 i 3, na jugu zemlje od 4 do 7 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*