Guardiola: Svaka utakmica je kao finale

Trener fudbalera Manchester Cityja Pep Guardiola rekao je da je “svaka utakmica finale”, nakon što je njegova ekipa pobijedila lidera šampionata Liverpool i smanjila zaostatak na četiri boda u Premier ligi.

Aktuelni šampion City je sinoć na svom terenu pobijedio Liverpool sa 2-1 i nanio mu prvi poraz u Premier ligi u ovoj sezoni.

“Znali smo da ćemo ako pobijedimo biti u trci za titulu u Premier ligi, a da će biti sve gotovo ako izgubimo. Ne sjećam se ovako teške lige. Ima toliko velikih ekipa koje se bore za titulu. Blizu smo, svaka utakmica je finale”, rekao je Guardiola, prenijeli su britanski mediji.

Liverpool je u slučaju pobjede mogao da “pobjegne” na 10 bodova prednosti i borba za titulu bi bila praktično riješena, ali je sada zaostatak četiri boda. City je poveo golom Aguera, izjednačio je Roberto Firmino, a pobjedu šampionu donio je Sane.

“Oni su lideri, imaju četiri boda više, ali smo smanjili zaostatak. Poštujem ono što radi Tottenham, u posljednjih nekoliko utakmica Manchester United se vratio i naravno tu su Chelsea i Arsenal sa novim trenerima. Jürgen Klopp se neće složiti, ali ovo je za Premier ligu dobar rezultat”, naveo je Guardiola.

Guardiola je posebno pohvalio veznog igrača Bernarda Silvu, koji je asistirao kod prvog gola, ali je i pretrčao najviše na terenu 12,93 kilometara. Manchester City saopštio je da nijedan igrač u Premier ligi ove sezone nije toliko pretrčao.

“Sve je uradio. On je najniži, ali je pokazao da ne moraš da budeš najviši i najsnažniji da bi igrao fudbal. On je nevjerovatan. Dugo nisam vidio da je neko tako odigrao. Bio je čist i lukav, bilo mu je dobro i protiv Virdžila van Dajka. Pobijedili smo nevjerovatan tim. Bili smo izvanredni od prvog minuta. Srećni smo što smo smanjili zaostatak, sve je otvoreno”, rekao je Guardiola.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*