U Istanbulu uhvaćen osumnjičeni za ubistvo dvije turske studentice u Ukrajini

Turska policija u Istanbulu je uhvatila 21-godišnjeg Husnua Cana C., za kojeg sumnja da je prije nekoliko dana u ukrajinskom gradu Harkivu ubio dvije turske studentice, javlja Anadolu Agency (AA).

Istanbulska policija je dobila informaciju od ukrajinskih zvaničnika da je Husnu Can C., osumnjičeni za ubistvo Buket Yildiz (20) i Zeynep Husunbeyi (22), inače studentica medicine na Univerzitetu u Harkivu, 2. januara iz Ukrajine doputovao u Istanbul.

Ekipe istanbulske policije su pokrenule akciju te su ustanovile da se osumnjičeni krije u četvrti Pendik, u azijskom dijelu Istanbula. Nedugo nakon toga uhvaćen je na lokalnom groblju, gdje se skrivao. Tokom pretresa kod njega su pronađeni pištolj i nož.

Husnu Can C. je prebačen u policijsku stanicu Gayrettepe, radi dalje kriminlastičke obrade.

Kolega turskih studentica sa fakulteta jučer rano nazvao je policiju u ukrajinskom gradu Harkivu te naveo kako se njegove prijateljice već od 31. decembra ne javljaju na telefon. Policajci su potom otišli do unajmljenog stana u ulici Valentinonskij, u kojem su živjele dvije studentice, te ih obje pronašli u beživotnom stanju.

(Anadolu Agency)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*