ANKARA, TURKEY - NOVEMBER 27: Turkish President and leader of Turkey's ruling Justice and Development (AK) Party Recep Tayyip Erdogan greets during his party's parliamentary group meeting at the Grand National Assembly of Turkey in Ankara, Turkey on November 27, 2018. ( Anadolu Agency - Mehmet Ali Özcan )

Erdogan: Turska nastavlja biti sigurna luka za investitore iz svijeta

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u turskom gradu Manisi kako je njegova zemlja uvijeka bila i nastavlja biti sigurna luka za međunarodne investitore, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan se osvrnuo na stanje u turskoj ekonomiji tokom obraćanja na ceremoniji otvaranja fabrike Pepsico.

“Oni koji imaju povjerenje i ulažu u našoj zemlji, nisu niti će se za to pokajati. Turska ekonomija i pored svih nestabilnosti u njenoj okolini nastavlja biti sigurna luka za međunarodne investitore”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Onako kako se odnosimo prema našim kompanijama, na isti način se odnosimo i odnosit ćemo se i prema međunarodnim kompanijama koje vjeruju u potencijal naše zemlje”.

Erdogan je dodao kako je Turska, u smislu investicione klime, još uvijek jedna od najliberalnijih i najsigurnijih zemalja svijeta.

Podsjetio je kako je Turska u 2018. godini ostvarila godišnji izvoz u vrijednosti od 168,1 milijardu dolara, što je najveći godišnji izvoz u historiji Republike Turske. Kako je rekao, Turska će naredne godine preći cifru od 200 milijardi dolara izvoza.

Anadolu Agency

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*