Dodik u Beogradu: Sarajevo je uzurpiralo značajnu imovinu SPC

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik jutros je u Beogradu prisustvovao sastanku koji je, povodom nastupajućeg pravoslavnog Božića, sa predstavnicima Srba iz regiona organizovao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao je kako su danas imali priliku čuti sa kakvim se problemima oni suočavaju, te da su svi jasno stavili do znanja da je mir i stabilnost od prioritetnog značaja. Prema njegovim riječima, skup je organizovan “zato što znamo da naš narod čeka ne laka politička godina”.

“Sa Republikom Srpskom i BiH imamo veoma bliske odnose, BiH je jedan od ključnih trgovinskih partnera, ali i Crna Gora i Makedonija, pa i Hrvatska i sve te zemlje su od izuzetnog značaja za Srbiju, jer su to prostori gdje možemo da plasiramo našu robu”, istakao je Vučić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Srbi teže očuvanju mira i da ne žele konflikte.

“U BiH želimo da izgradimo ustavnu poziciju srpskog naroda i Republike Srpske. Nama je Republika Srpska sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život”, rekao je Dodik.

On je rekao da je Sarajevo uzurpiralo značajnu imovinu Srpske pravoslavne crkve (SPC) u centru grada i da je o tome potrebno razgovarati.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivan Stoilković, lideri Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*