Sudija odlučio: Milan Bandić i ostali idu u zatvor u Remetincu

Svih 12 osoba za koje je danas zatražen pritvor idu u Remetinec, a Petru Pripuzu prihvaćena je ponuđena kaucija od 7,5 miliona kuna. Iako je Pripuzu prihvaćena kaucija, i on će večeras biti prebačen u zatvor u Remetincu, a na slobodu će biti pušten kada se obavi sva potrebna procedura.

Gradonačelniku Milanu Bandiću istražni zatvor određen je zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela, a po istim osnovama istražni zatvor određen je i Slobodanu Ljubičiću i Miri Laci. Što se tiče ostalih osumnjičenih, njima je istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, a u slučaju Petra Pripuza istražni zatvor mu se može zamijeniti kaucijom, a on im je ponudio 7,45 miliiona kuna.

Što se tiče Bandića čini se da mu je određen istražni zatvor i po tački 3. odnosno zbog opasnosti od ponavljanja djela što znači da u pritvoru može biti ne samo dok budu ispitani svi svjedoci nego i sve dok je gradonačelnik. Bandić je, kako saznaje Večernji list, kazao da ostavku nikada neće ponuditi.

“Ako nekoga ovdje treba zatvoriti, onda zatvorite mene, a pustite sve ove ljude. Sve ovo je napravljeno kako bi se spriječio moj uspjeh na parlamentarnim i predsjedničkim izborima”, rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić tokom istražnog ročišta na kojem se danas odlučivalo o USKOK-ovu zahtjevu za njegovim pritvorom.

(Klix.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.