Odbojkašice BiH poražene od Rumunije

Odbojkašice BiH poražene su  u  odlučujućem meču za odlazak na EP.  Rumunke  su slavile pobjedu rezultatom 3:2 u setovima.

Bilo je 17:25, 25:19, 25:20, 17:25 i 9:15.

Naše reprezentativke su loše počele utakmicu, tako  da je Rumunija bila mnogo bolja već u prvom setu, koji je ubjedljivo riješila u svoju korist rezultatom 25:17.

U nastavku meča, naše igračice su, predvođene Dajanom Bošković, potpuno preokrenule meč i lagano osvojile drugi set rezultatom 25:19.

U trećem setu presudna je bila serija naših igračica od 7:1, što je na kraju rezultiralo osvojenim setom od 25:20.

U četvrtom setu počeli smo odlično, ali vrlo brzo se Rumunija vratila. Dugo vremena se igralo poen za poen, ali onda je došla crna serija naše selekcije u kojoj je Rumunija došla do prednosti od 16:12. Izjednačenje u setovima došlo je nakon bolje igre, a bilo je 25:17.

Odlučujući peti set počeo je nešto boljom igrom naše selekcije. Dominirala je naša najbolja igračica Dajana Bošković, ali i nju je stigao umor. Griješili smo mnogo, što su igračice Rumunije iskoristile na najbolji način. Na kraju su Rumunke slavile 3:2 u setovima i tako ugasile naše nade o najvećem uspjehu bh. odbojke u historiji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*