12.01.2019, Berlin: Handball: WM, Deutschland - Brasilien, Vorrunde, Gruppe A, 2. Spieltag. Uwe Gensheimer jubelt mit Fabian Wiede nach seinem Tor. Foto: Michael Kappeler/dpa +++ dpa-Bildfunk +++

SP u rukometu: Pobjede Njemačke i Rusije

Rukometne reprezentacije Njemačke i Rusije upisale su pobjede na Svjetskom prvenstvu i nalaze se na čelu grupe A poslije dva odigrana kola.
Domaćin turnira Njemačka je u Berlinu savladala selekciju Brazila 34:21, dok je Rusija poslije startnog remija sa Srbijom bila ubjedljiva protiv Koreje 34:27.

Nijemci su u Mercedes-Benz Areni bez problema nadigrali Brazil, a prednost su rutinski održavali tokom cijelog meča.

U njemačkom timu je dominirao Genshajmer sa 10 postignutih golova, a Fat i Vejnhold su dodali po 4. U selekciji Toledo je postigao 5, a Nantes gol manje.

Rusija je u duelu sa Korejom već na poluvremenu imala 7 golova prednosti (20:13). Šiškarev je sa 7 pogodaka predvodio svoju selekciju, Škurinski je upisao 6, a Kosorotov 5 golova. U poraženoj ekipi po četiri gola su postigli Kang Jeon-Gu i Park Kvang-Son.

Rusija u narednom kolu 14. januara igra protiv Njemačke, dok će Koreja odmjeriti snage sa Francuskom.

Selekcija Norveške je u grupi C deklasirala Saudijsku Arabiju sa 40:21. U drugom meču ove grupe Čile je došao do prvog trijumfa na SP- u savladavši Austriju 32:24.

BHRT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*