Priznanja za najbolje doktore i medicinare

JNZU Dom zdravlja “dr Mustafa Šehović“Tuzla, nizom prigodnih manifestacija, ove sedmice obilježava 91. godinu postojanja i rada.. Tim povodom danas je održana press konferencija na kojoj je istaknuto, da je ovo prilika da se rezimira proteklih deset godina strategije razvoja ove zdravstvene ustanove.

Prioritetno se radilo na potpunom uspostavljanju sistema rada porodične medicine, što je podrazumijevalo stručnu edukaciju i savremeno opremanje 25 ambulanti, koliko ih ima na području Tuzle.

Do kraja godine treba da se okonča realizacija projekta informatizacije Doma zdravlja sa područnim ambulantama radi uvođenja elektronske kartice. Početkom naredne godine najavljena je, neophodna rekonstrukcija Službe hitne pomoći što će finansijski podržati i općina Tuzla.

Uz godišnjicuDoma zdravlja,najzaslužnijim radnicima  biće dodijljene plakete za uspješan rad.

Dobitnik plakete doktora godine je prof.dr. Samir Mačković, načelnik polikliničkih službi Doma zdravlja Tuzla.

Plaketa zdravstvenog tehničara godine pripala je Denisu Avdiću, odgovornom tehničaru Službe opšte – porodične medicine.

Plaketa zaposlenik godine iz medicinske struke pripala je mr. Sabini Šehić, defektologinji Poliklinike za patologiju sluha, glasa i govora. Plaketu zaposlenik godine iz nemedicinske struke“ dobila je ekonomistica Mediha Dacić dok je najbolja služba za proteklih godinu dana Služba opšte – porodične medicine – Ambulanta Centar.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*