VSTV BiH o slučaju Dragičević iza zatvorenih vrata

Visoko sudsko i tužilačko vijeće (VSTV) BiH na današnjoj će sjednici u Sarajevu imenovati novog glavnog državnog tužioca na mandat od šest godina.

U užem krugu u utrci za ovu funkciju ostali su v.d. glavnog tužioca Gordana Tadić, državna tužiteljica Diana Kajmaković i federalni tužilac Munib Halilović.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija na početku sjednice podnio je izvještaj o sastanku održanom krajem decembra 2018. godine s glavnim tužiocima Tužilaštva RS-a i Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, u vezi sa slučajem Davida Dragičevića.

Članovi VSTV-a prihvatili su njegov zahtjev da ta tačka dnevnog reda bude zatvorena za javnost zbog osjetljivosti istrage u slučaju Dragičević.

Kako je rečeno, članovi VSTV-a primili su dopis člana Predsjedništva BiH Željka Komšića u vezi sa slučajevima Dragičević i Dženan Memić. Dopis se, navodno, odnosi na sastanak Komšića s Davorom Dragičevićem i Murizom Memićem, održanom 20. decembra prošle godine, kada su mu očevi smrtno stradalih mladića prezentovali nezadovoljstvo radom pravosudnih organa.

Očekuje se da će VSTV nakon razmatranja ove tačke dnevnog reda saopćiti svoje zaključke.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*