Tuzla: Majda Imširović osuđena na tri godine zatvora zbog ubistva muža

Majda Imširović (25), prvostepenom presudom Kantonalnog suda u Tuzli osuđena je na tri godina zatvora zbog ubistva svog nevjenčanog supruga H.J. kojeg je nožem usmrtila u februaru 2014. godine.

Podsjećamo, do ubistva je došlo u porodičnoj kući u Tuzli gdje su Imširovićeva i ubijeni živjeli u vanbračnoj zajednici. Navodno su imali goste, a nakon što su otišli Majda je uzela kuhinjski nož i zadala smrtonosnu povredu mužu u predjelu grudnog koša.

Sabira J., majka ubijenog tada je ispričala da je tokom noći čula buku u prizemlju kuće gdje su stanovali njen sin i snaha, te ih je u jednom trenutku upozorila da ne galame i da ne piju toliko alkohola. Navodno su imali goste a nakon odlaska gostiju, nastavili su piti.

“Pred zoru čula sam Majdu kako vrišti i govori ‘upomoć, pomagajte, ubiše ga, ubiše ga’. Ja sam potrčala vani i zovnula njegovog amidžu Šabana, a onda sam požurila u kuću da vidim šta se događa. U jednom trenutku moj sin  je povikao ‘bježi, majko, ima nož'”.

Sjedio je u fotelji, bio je još živ, vidjela sam mu ranu na vratu. Zvala sam Hitnu pomoć. Nažalost, nisu odmah došli. Kada su se pojavili on je već bio mrtav. Izdahnuo je na rukama amidže Šabana “, prepričavala je Sabira.

Ovaj par ima i maloljetnu kćerku koja je svjedočila cijeloj drami.

(RTV7/Radiosarajevo.ba )

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*