Messi se opet vraća u reprezentaciju

Najbolji argentinski fudbaler Lionel Messi vratit će se reprezentaciju devet mjeseci nakon razočaravajućeg nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.
Napadač Barcelone igrat će 22. marta protiv Venecuele u prijateljskom meču u Madridu, što će mu biti drugi povratak među “Gaučose” tokom reprezentativne karijere.

Messi nije igrao za Argentinu još od poraza u osmini finala Mundijala od kasnijeg šampiona Francuske (3:4), htio je da se fokusira na obaveze u Barceloni i sada je procijenio da je vrijeme da ponovo obuče dres Argentine, prenose argentinski mediji.

Povoljna okolnost za njega je što neće morati mnogo da putuje jer se Argentina sastaje s Venecuelom na madridskom stadionu “Vanda Metropolitano”.

Messi je 128 puta nastupao za Argentinu, ispred njega su samo Javier Mascherano (147) i Javier Zanetti (143), a sa 65 golova je rekorder ispred Gabriela Batistute (54).

Ipak, velika “rana” mu je što je sa “Gaučosima” izgubio čak četiri finala, jednom na Mundijalu i čak tri puta na Copa America, prenosi Tanjug.

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*