Odluka o utakmici Srbija – Albanija odgođena za petak

NYON – Zbog velike količine dokumentacije koju su podnijele obje strane, te službene osobe, Disciplinska komisija Uefe odluku o prekinutoj kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2016. između Srbije i Albanije koja se 14. listopada igrala u Beogradu, objavit će u petak, a ne u četvrtak kako je ranije bilo objavljeno.

Na svojim službenim stranicama poslije prekida susreta Uefa je objavila da je pokrenula istragu protiv oba nogometna saveza. Nogometnom savezu Srbije najviše se zamjera slaba organizacija utakmice zbog koje je došlo do navijačkih nereda i tučnjave na tribinama, bacanja baklji i upaljača te prodora navijača na teren. Zbog toga je glavni sudac Martin Atkinson iz Engleske u 42. minuti i prekinuo utakmicu. Nogometni savez Albanije je pod lupom Disciplinske, ali i Komisija za nadzor i etiku krovne organizacije europskog nogometa, jer njihovi reprezentativci nisu htjeli nastaviti utakmicu, ali i zbog isticanja nedopuštenih političkih parola.

Podsjetimo da je utakmica između Srbije i Albanije prekinuta nakon višeminutnog leta daljinski upravljanog mini-helikoptera sa zastavom tzv. Velike Albanije iznad stadiona Partizana. Zastavu je skinuo reprezentativac Srbije Stefan Mitrović na što su reagirali reprezentativci Albanije nakon čega je došlo do naguravanja nogometaša obiju reprezentacija. U incident su se upadom na teren umiješali i navijači Srbije, pa je sudac Atkison morao poslati igrače u svlačionicu. Pojednini igrači Albanije, koji nisu bili dovoljno brzi, napadnuti su od navijača na terenu, a kasnije su se žalili da su i u tunelu, koji je vodio do svlačionice, dobili batine i od zaštitara zbog čega, kako su naveli, nisu mogli nastaviti utakmicu.

(RTV7/FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*