Borussia Dortmund pobjedom zadržala sigurno prvo mjesto na tabeli

Dortmund je preko Hakimija u 24. minuti stigao u vodstvo, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena. U nastavku su pitanje pobjednika riješili Reus i Gotze golovima u 60. i 62. minuti, a Guerreior je u 67. minuti povisio na 4:0. Gosti su ublažili poraz golom Bakalorza u 87. minuti, a konačnih 5:1 postavio je Witsel u 91. minuti.

Važnu pobjedu upisala je i druga Borussija, ona iz M'gladbacha, a oni su sa 2:0 na domaćem terenu porazili Augsburg. Domaći su do pobjede stigli tek u finišu meča, prvo je u 78. minuti Wendt pogodio za 1:0, da bi u 93. minuti rezervista Hermann stavio tačku na ovaj meč i postavio konačnih 2:0.

Tri boda osvojio je i Hoffenheim koji je sa 4:2 porazio Freiburg u gostima, a sjajan meč odigrao je Kramarić koji je postigao dva pogotka. Ubjedljivu pobjedu upisao je Bayer Leverkusen na gostovanju kod Wolfsburga, a Apotekari su slavili rezultatom 0:3. Golove za pobjedu postigli su Havertz, Volland i Brandt.

U posljednjem meču Mainz je kao domaćin porazio Nurnberg sa 2:1.

Nakon 19 odigraih utakmica Borussija Dortmund je ostala na prvom mjestu sa 48 bodova, devet više od Bayerna koji svoj meč 19. kola tek treba odigrati.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*