FK Sloboda pobijedila NK TOŠK u prijateljskom meču rezultatom 4:0

U prijateljskoj utakmici odigranoj danas u Tuzli, Sloboda je bez većih problema slavila protiv TOŠK-a iz Tešnja rezultatom 4:0.

Na prvu šansu čekalo se 15-ak minuta, kada je Smajić na ubačaj Beganovića pucao glavom, ali je golman TOŠK-a bio siguran. U 18. minuit Ivetić je ubacio, a Smajić opet glavom šutira, lopta ide preko gola.

Minutu kasnije nova šansa, Ivetić je šutira, a stativa spašava goste iz Tešnja. U 27. minuti Husejinović izlazi sam pred gol TOŠK-a, ali neko od igrača federalnog prvoligaša uspio je da blokira njegov pokušaj.

Otpor TOŠK-a slomio je Husejinović u 38. minuti, kada je iz drugog pokušaja savladao Bošnjaka za 1:0.

U nastavku je bilo dosta promjena, a crveno-crni su zabili još dva gola. Adžem, Husejinović i Livančić su imali šanse prije nego je Husejinović postigao novi gol za 2:0.

Novi pokušaj Smajića u 58. minuti, odbranili su se gosti, potom Vidović ne pogađa, da bi u 65. minuti Livančić bio precizan za 3:0.

Do kraja meča Tuzlaci zabijaju još jedan gol, strijelac je bio Hodžić. Sloboda je uvjerljivom pobjedom završila pripremnu utakmicu i polako se sprema za put u Antaliju na posljednji dio priprema.

Početni sastavi:

FK Sloboda: Čokorilo, Adžem, Ignjatović, Ivetić, Alispahić, Hadžanović, Beganović, Smajić, Huseinović, Baraban, Zukić.

NK TOŠK: Bošnjak, Hasić, Rastoka, Kalesić, Andrcić, Koprivica, Kurdić, Kitanović, Mujagić, Škrijelj, Hadžimujić.

(Sportsport.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*