UEFA odlučila: Srbiji pobjeda sa 3:0 uz oduzimanje tri boda, kazne po 100.000 eura!

UEFA je odlučila da poslije prekida kvalifikacione utakmice za plasman na EURO2016 između Srbije i Albanije kazni reprezentaciju Srbije oduzimanjem tri boda, iako je meč registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

Fudbalski savez Srbije saopštio je da su kazne UEFA slijedeće:

1. Utakmica Srbija – Albanija je registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije.

2. Fudbalskom savezu Srbije, odnosno “A” reprezentaciji Srbije, oduzimaju se tri boda u kvalifikacionom takmičenju za 15. Prvenstvo Evrope koje će 2016. godine biti održano u Francuskoj.

3. Fudbalskom savezu Srbije se određuje kazna igranja dvije naredne utakmice kao domaćin u Grupi I kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. bez prisustva publike.

4. Fudbalski savez Srbije se kažnjava sa 100.000 eura.

5. Fudbalski savez Albanije se kažnjava sa 100.000 eura. “Pisano obrazloženje donesenih odluka Kontrolne i disciplinske komisije UEFA biće dostavljeno FS Srbije u narednih pet dana, pa će se tada znati na osnovu kojih činjenica su izrečene pomenute kazne. Od dana prijema kompletno obrazloženih odluka, obje strane će imati rok od tri dana da najave žalbu Komisiji za žalbe UEFA.

Poslije podnošenja najave žalbe, obje strane će imati rok od pet dana da iste dostave nadležnom organu UEFA”, saopštio je FSS.

Povodom odluke UEFA, danas u 13 sati će biti održana Vanredna sednica Odbora za hitna pitanja FSS-a, poslije kojeg će se u saopštenju za javnost iznijeti reakcije na saopštene odluke i usaglašene stavove po svim pitanjima.

(RTV7/Blic.rs)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.